Денят на истината за Тервел Пулев удари (ВИДЕО)

Залогът в Пловдив срещу Дешон Уебстър е интернационалния пояс на WBA, влизане в Топ 10 и право да претендира за световната титла

Денят на истината за Тервел Пулев настъпи и тази вечер той ще се изправи срещу Дешон Уебстър в мач за интернационалния пояс на WBA в зала „Колодрума” в Пловдив. Двубоят бе изместен за по-рано и двамата ще премерят сили от 22:30 часа, като самата гала стартира от 18:00.

Мачът е с много голяма стойност заради интернационалния пояс на WBA, но също така победителят ще влезе и в Топ 10 на ранглистата на организацията.

Това ще му даде право да претендира за световната титла, която в момента е притежание на Арсен Гуламирян (25-0). Арменецът, който боксира за Франция, ще срещне на 28 декември молдовеца Константин Бейенару (14-0).

Вчерашният кантар изправи на нокти Тервел Пулев и екипа му, като той се оказа не просто с 3 кг по-тежък от противника си, но дори бе преминал позволените граници на категорията от 91.700 кг. Първото му заставане показа точно с 50 грама повече от допустимото. При подобен развой среща може да се проведе, но тогава отпадаше поясът, за който двамата би трябвало да се бият.

В резултат на тези събития Тервел бе премерен повторно, този път чисто гол. Това стана встрани, на друго място, но под зорките погледи на хората от комисията на WBA. В крайна сметка се оказа, че Пулев заковава стрелките точно на 90.650 килограма, като боксерките му са били 100 грама.

Така тази вечер Тервел и Уебстър ще застанаха лице в лице за последен път и ще определят боксьора, който ще вдигне пояса на WBA.

На ринга в останалите 9 мача ще излязат също сериозни бойци. 47-годишната легенда Константин Семерджиев (Коко Тайсъна) се завръща на професионалната сцена и ще се бие срещу надъхания за успех свой сънародник Борислав Занков (Боби Бокса) в лека тежка категория.

Спас Генов пък дава реванш на грузинеца Леван Шония, който предишния път в София загуби от нашето момче и се нахвърли върху треньора си. Шония пазеше силите си за осмия рунд, а мачът бе едва в шест рунда, но това не му бе обяснено от екипа му.

Младият пловдивчанин Пенчо Цветков, чийто личен треньор е друга легенда – непобеденият на професионалния ринг Димитър Добрев – Мутата, излиза за втори пък в голям мач. 19-годишният Цветков дебютира с нокаут срещу опитния Самуел Заде на боксова гала в германския град Вупертал.

Феновете ще видят отново и румънеца Богдан Дину, който загуби драматично от Кубрат Пулев с нокаут в седмия рунд през март.

На ринга ще излязат още шампионът на Нова Зеландия Патрик Майлата срещу първенеца на Украйна Павло Кроленко, Даниел Бучиуч от Румъния срещу Нусмир Месанович от Босна и Херцеговина, Игор Шевазуцки от Украйна срещу Даниел Роблес от Испания, а при дамите ще се боксират 2 представителки на Сърбия – Сара Марянович срещу Мария Живкович.

Подобни статии

Top