US дипломат №1 в Пловдив: Получи тракийска носия, разгледа Голямата базилика (СНИМКИ)

Преди това посланик Херо Мустафа взе участие във възпоменанието по случай 147 години от обесването на Васил Левски

Тракийска народна носия получи като подарък американския посланик Херо Мустафа, предаде репортер на DCnews.bg. Тя е за втори път в Пловдив, но реално това е първата й официална визита.

За първото посещение на Херо Мустафа в града под тепетата – четете ТУК!

След като присъства на церемонията по полагане на венци и цветя пред паметника на Апостола на българската свобода Васил Левски тази сутрин, Херо Мустафа и кметът на Пловдив Здравко Димитров проведоха разговор в сградата на Общината, последва обиколка на Голямата базилика и за финал – Мустафа гостува на Георги Иванов (Жорж Трак) в културен център „Тракарт“.

„Поздравих кмета за мандата му, пожелах най-доброто на Пловдив и България“, заяви US дипломатът. „Това е първата българска носия, която получавам. Беше много мило, задължително ще я облека и ще пусна снимка във фейсбук“, каза още посланик Мустафа. Кметът на Пловдив Здравко Димитров пък разказа, че двамата са поговорили за Голямата базилика, за Малката базилика, за Стария град, за Тютюневия град.

„Обеща винаги да посещава Пловдив. Сподели, че съпругът й е влюбен в нашия град, човекът има вкус“, посочи Димитров. Последва голяма разходка из Голямата базилика, която – както обяви градоначалникът, предстои да бъде официално открита на 2 април в присъствието на премиера Бойко Борисов.

Какво каза Мустафа пред паметника на Васил Левски в Пловдив – четете ТУК!

Подобни статии

Top