Депутатът Хасан Адемов даде положителна проба за коронавирус

Новината бе огласена на извънреден брифинг от председателя на парламента Цвета Караянчева

Депутатът Хасан Адемов от ДПС е с положителна проба за коронавирус. Това съобщи на извънреден брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя огласи името му след неговото лично съгласие.

„От Щаба препоръчват да се направи тест на всички депутати преди извънредното пренарно заседание, което трябва да се проведе на 2-ри април“, каза още Караянчева.

„Има направена организация, информирала съм председателите на парламентарните групи. Утре в две болнични заведения ще се правят тестове на другите народни представители, а на следващия ден – и на всички служители на Народното събрание“, посочи още тя.

Караянчева допълни, че  в четвъртък ще бъдат тествани и контактните лица на Хасан Адемов. Тя отказа да коментира как депутатът се е заразил и какво е здравословното му състояние  в момента.

„Пожелавам на г-н Адемов бързо оздавяване“, каза Караянчева.

Утре няма да има Комисия по бюджет и финанси, на която трябваше да се обсъди актуализацията на бюджета. Сутринта обаче Караянчева ще събере ръководствата на парламентарните групи, за да решат как да действат в тази ситуация. Предстои да се прецени как ще работи парламентът, при положение, че трябва депутатите да бъдат поставени под карантина заради заразата.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top