Депутати, кметове и общински съветници от ВМРО свеждат глава пред паметта на дедите ни

Вицепремиерът Красимир Каракачанов призова в деня на Ботев да положим цветя пред най-близкия паметник, посветен на паметта на загиналите за Освобождението на България

Въпреки пандемията да сведем глави пред паметта на дедите ни, извоювали нашата свобода. Това призова във Фейсбук страницата си заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов. Идеята на вицепремиера идва заради забраните за събиране на големи групи от хора, наложени от противоепидемичните мерки, които ще осуетят традиционните Ботеви чествания на Околчица и в цялата страна.

Призовавам всеки българин да си направи снимка и да я качи в своята Фейсбук страница, в Инстаграм или Туитър, да покажем, че и разделени можем да бъдем заедно и да отдадем нужното уважение на стотиците хиляди българи, които са се отрекли от себе си в името на Майка България, категоричен е още Каракачанов в своето предизвикателство, което отправя към всички българи.

Депутатите, общинските съветници и кметовете от ВМРО в цялата страна ще се присъединят към патриотичното фото предизвикателство.

Ето на кои места на 2 юни те ще сведат глави за почит към великите българи, дали живота си за свободата на Отечеството.

Вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов ще почете паметта на загиналите в освободителните войни, като се поклони пред Паметника на загиналите във войните шуменци в 10.00 ч. в град Шумен на площад „Кристал“.

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова ще се поклони в 12.00 ч. пред паметника на Христо Ботев на едноименния булевард в София.

Заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов и депутатите Борис Вангелов и Александър Сабанов ще се поклонят пред Паметника на героите от Македония, Одринско и Беломорието в столицата.

Заместник-председателят на ВМРО доц. д-р Милен Михов ще участва в честванията във Велико Търново – от 11.00 ч. на Арката на генералите – на входа на Пети корпус, от 11.15 ч. на плочата на Военния клуб, 11.30 ч. – на паметника Майка България. От 12.00 ч. той ще участва в общоградското честване на паметника на Христо Ботев.

Заместник-председателят на ВМРО и български представител в ЕП Ангел Джамбазки ще отдаде почит на големия революционер и писател Пейо Яворов, като поднесе цветя на паметната плоча, която се намира в двора на българското училище в Брюксел в 12.00 часа белгийско време.

1 2 3

Подобни статии

Top