Депутатите прекъснаха отпуската си, парламентът заседава извънредно

Депутатите ще обсъждат фалита на кипърското застрахователно дружество „Олимпик“

Парламентът заседава извънредно този следобед. Депутатите се наложи да прекъснат лятната си отпуска, след като БСП първо се закани, а в понеделник внесе в деловодството 61 подписа за провеждане на заседание на Народното събрание.

Темите ще са фалитът на кипърското застрахователно дружество „Олимпик“, което имаше клон и в България  и хаосът с не работещия близо десет дни Търговски регистър.

От опозицията предлагат две точки в дневния ред – изслушване на премиера Бойко Борисов за състоянието на електронните системи в страната и изслушването на министъра на финансите Владислав Горанов във връзка с отнетия лиценз на кипърското застрахователно дружество, от което бяха засегнати около 200 хиляди  българи.

Социалистите искат НС да вземе решение загубите на хората, сключили застраховката „Гражданска отговорност“  с кипърския застраховател да бъдат поети от Гаранционния фонд.

Съгласно Правилника за организацията и дейността на парламента председателят е длъжен да насрочи заседанието не по-късно от 7 дни след постъпване на искането, независимо от това дали Народното събрание е във ваканция, или не.

 

Подобни статии

Top