Десетки колеги на великата Стоянка Мутафова се поклониха пред нея (СНИМКИ)

Поклонението пред тленните останки на актрисата бе в Сатирата

Почитатели, близки и приятели се стекоха във фоайето на Сатиричния театър, за да кажат последно сбогом на великата актриса Стоянка Мутафова, Поклонението пред нейната памет е навръх рождения ден на Ламбо, когото загубихме преди седмица.

Да почетат паметта на великата актриса днес дойдоха председателя на комисията по култура и медии Вежди Рашидов, министърът на културата Боил Банов, кметът на София Йорданка Фандъкова, певецът Васил Найденов, актьорите Любо Нейков, Калин Сърменов, Татяна Лолова, Христо Мутафчиев, Астор, Ирен Кривошиева и много други.

„Тя не е човекът, за който трябва да правим тъжните физиономии. Ходих при нея по болниците, цялата беше окичена със системи и скочи от леглото, прегръща ме, пълна с енергия и жизнена жена“, каза Вежди Рашидов. За него най-тъжно е, че с нея една епоха си отива.

„Не можеш да прежалиш големия талант. Просто тя напълни една епоха от моето детство – и Ламбо, и Стояна, Калоянчев, Парцалев…Епохата си отиде, това е по-тъжното. Светла й памет на Стояна, малко са тия хора, огън до края, в съзнание, усмихната. Но едновременно в живота тя беше един самотен и тъжен човек. Имаше в „Драгалевци“ едно мъничко бунгало и там я виждах отвреме навреме. Винаги хората, които забавляват обществото, в живота са много тъжни. А творецът е по принцип самотник“, завърши Рашидов.

1 2

Подобни статии

Top