Десетки наградени в конкурсите на район „Южен“ по повод Световния ден на водата

Двата конкурса, обявени от кмета на района Костадин Язов, приключиха

Приключиха двата онлайн конкурса, обявени от кмета на район „Южен“ Костадин Язов, във връзка с отбелязването на Световния ден на водата – 22 март.

Ежегодните конкурси на район „Южен“, посветени на водата, тази година се превърнаха в национални. В тях взеха участие близо 200 ученика от цялата страна – Пловдив, Русе, Кърджали, Бургас, с. Долно Камарци, Софийска област и село Братя Даскалови, област Стара Загора.

„Със своите прекрасни рисунки учениците ни показаха отново своето отношение към този безценен дар водата, отношението си към майката природа, към ресурсите на планетата, които ако не ги съхраняваме и опазваме ще изчезнат. Не мога да не споделя и малките литературни творци, които са сътворили истински шедьоври чрез своите литературни произведения  за водата, без която наистина не можем. За това нека я ценим и пазим, за да има за всички живи същества на планетата Земя“, каза кметът на район „Южен“  Костадин Язов.

„Благодарим на всички участници и се надяваме пак да участват в нашите екологични конкурси, защото само така ще изградим едно екологично съзнание в подрастващите поколения и ще запазим красивата ни природа чиста“, допълни той.

Имената на наградените  в конкурса за рисунка можете да видите ТУК, а призьорите от литературния конкурс – ТУК. Грамотите на наградените ще бъдат изпратени на посочените електронни пощи, уточняват от районната администрация.

Подобни статии

Top