Десетки с МС в Пловдив посрещнаха канадец с надежда за чудо (СНИМКИ И ВИДЕО)

Препълнена зала с пловдивчани, болни от МС

или близки на пациенти със страшната диагноза посрещнаха под тепетата канадеца Мат Ембри с надеждата за чудо. Мъжът, който се бори с нелечимата болест само с диета, витамин D и спорт, събра на едно място десетки хора, дошли да чуят каква е тайната му и да видят филма, направен от него и екипа му за борбата на болните зад океана с тежкото автоимунно заболяване.

Документалната лента „Живо доказателство“ (Living proof), която спечели 5 награди от тазгодишния филмов фестивал в Отава, разказва не само за всекидневната битка на Мат с болестта, но и за борбата му с една от най-големите пациентски организации в Канада „МС Общество“.

Организацията, която би трябвало да подпомага пациентите с това заболяване и да търси начини за лечението и облекчаването на състоянието им, всъщност инкасира само печалби, с помощта на фармацевтичните концерни, става ясно от филма. Едва 16% от милионите, които всяка година влизат в бюджета на неправителствената организация, отиват за проучвания за лечение на множествена склероза, а даренията идват именно от фармацевтичните компании.

Личният пример

1 2

Подобни статии

Top