Десетокласничката от пловдивско училище намушкана заради дъвка

Дъвчела шумно и раздразнила бившата си приятелка

Десетокласничката от пловдиското СУ „Св. Климент Охридски“ е намушкана заради дъвка. Това научи DCNEWS от директора на училището Здравко Димитров. Както вече ви съобщихме инцидентът е станал вчера следобед, пет минути преди да приключи един от часовете.

Тийнеджърка наръга своя съученичка в гърба, момичето е в болница

Момичетата не са от Пловдив, а от населено място в областта. „От миналата година са в нашето училище, довчера бяха приятелки, сега за една дъвка ще се изколят“, коментира директорът на школото.

По думите му пострадалото момиче мляскало силно в часа и това явно е раздразнило бившата й приятелка. В резултат двете излезли пет минути преди края на часа и се скарали  коридора. В разгара на кавгата, едното момиче намушкало другото в гърба.

„Раната е повърхностна, не е сериозна, тя просто е искала да я сплаши“, обясни директорът.

Той съобщи, че веднага е извикал полиция и екип на Спешна помощ, като пострадалата ученичка е била откарана в болница за преглед и е оставена там за наблюдение. След това е информирал с доклад РУО-Пловдив и е насрочил координационен и педагогически съвет.

По думите му двете момичета ще бъдат наказани заради случилото се.

Според началника на РУО Иванка Киркова, случаят е много сериозен. Тя отказа да разкрие повече информация заради личните данни на момичетата. Киркова съобщи, че е информирала МОН за станалото.

По случая е образувано досъдебно произвоство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около случилото се продължават разследващи и  инспектор  „Детска педагогическа стая“ от районното управление.

Снимка: uchiteli.bg

Подобни статии

Top