Десетото юбилейно издание на Беглика фест започнакрай язовир Голям Беглик в Родопите

Фестивалът протича под мотото Десет стъпки по пътя и предлага най-доброто от всички досегашни издания и няколко нови програми

Музика на три сцени, цирк, куклен театър, кино, десетки работилници, срещи, дискусии, кътове за четене и писане, детска градина, спортни атракции и други забавления очакват посетителите на феста.

В рамките на феста гостите ще могат да чуят изпълнители като Белослава, Котарашки, група „Мерудия“, както и нови изгряващи групи, които свирят в различни стилове като авангард, джаз, етно, уърлд музика, ембиънт и други.

Освен богата музикална и артистична програма, фестивалът залага на богата палитра духовни занимания и практики, свързани с доброто здраве, дискусии по екологични и социални въпроси, образователни инициативи, занаяти, художествени ателиета, забавни игри за деца и възрастни.

За първи път гостите на Беглика фест ще имат възможност да се насладят на работата на майстори от стари български школи.

Ще видят как се плъсти, възстановява и плете българската носия, ще могат да наблюдават процеса по печене на хляб, готвене на боб и леща на триножник.

Ще могат да плетат на една кука, да пипнат суровата глина и да изваят нещо от нея. Ще се научат как да съхраняват семена, да разберат кога се сеят и как да си направят малка градина.

Изключително богата е и търговската зона, където могат да се закупят аксесоари от естествени и рециклирани материали, ръчно рисувани тениски и торби, дървени пъзели, бижута с цветя, чанти, шапки от канапени плетки и други алтернативи, ръчно изработени детски играчки, керамични изделия и други.

Ресторантите и баровете, които се грижат за храната, готвят на място до полунощ. Фермерски пазар предлага

екологично чисти плодове и зеленчуци.

Къмпинг-зоната разполага с чешма с питейна вода, компостни тоалетни, обособени места за къпане, както и за палене на огън с вече подготвени дърва за огрев.

Отпадъците се събират разделно в няколко пункта, като има компостери за хранителните отпадъци, които ще се превърнат в почва до следващото издание на феста.

Пътят от Батак до язовир Голям Беглик е в отлично състояние. Гостите на фестивала трябва да оставят колите си на паркинга след язовирната стена, от където могат да се придвижат до фестивалната зона с водни таксита. Възможно е и придвижване с коли през обиколния черен път през местността Чатъма.

Предлага се  възможност за закупуване на билет Уикенд, който е на цена от 60 лв. и важи за трите дни петък, събота и неделя.  Децата до 14 години влизат безплатно.

 

Top