Деси Георгиева четвърта, Кристиан Василев шести на СК в Пловдив (ВИДЕО)

Десислава записа най-доброто си представяне при жените, достойно представяне на целия български тим

Малко не достигна на българката Десислава Георгиева да се качи на почетната стълбица на Световната купа по гребане в Пловдив. Във финала на скиф при жените тя бе в конкуренцията на две бивши олимпийски шампионки – Мирослава Кнапкова от Чехия и Екатерина Карстен от Беларус, съобщи Радио Пловдив.

Георгиева се движеше на трета позиция, но бе изпреварена от китайката Ян Жианг, който направи уникална атака и дори завърши на второто място с време 08:05.370. Половин лодка пред нея за златото се пребори холандката Лиса Шеенаард с 08:04.010. Трета остана Кнапкова с 08:08.450, а Деси Георгиева финишира с време 08:22:260. Екатерина Карстен зае последното място.

Това е най-доброто постижение за Деси Георгиева при жените. Тя е бронзова медалистка от Световното първенство до 23 години.

В същата дисциплина Мадлен Маркова спечели Финал „Б“ и е седма в крайното класиране.

Вижте финалната гонка на скиф при жените ТУК!

Кристиан Василев остана на шестото място на единичен скул при мъжете. Пловдивчанинът стартира добре във финала, но не издължа на високото темпо и финишира за 07:46.680. Гонката спечели хърватинът Дамир Мартин с време 07:33.040, втори остана Филип Павуков от Беларус с 07:33.040, а трети Роберт Вен от Финландия с 07:37.290.

Вижте финалната гонка на скиф при мъжете ТУК!

Така България събра общо 6 точки от този първи кръг, като безспорен лидер е Китай с 55 точки от 4 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медал.

Подобни статии

Top