Деси Николова премина в елитен турски тим

Волейболните ни националки на подготвителен лагер в Панагюрище

Десислава Николова премина от ВК Марица (Пловдив) в елитен турски отбор. Волейболистката, която бе част от състава на Иван Петков, завоювал място в груповата фаза на Шампионската лига и постигнал златен дубъл в България, се завръща в първенството на югоизточната ни съседка след като подписа за една година с Айдън Бююкшехир Беледийеспор (Айдън).

Наскоро Айдън БШБ откупи от завършилия на пето място през миналия сезон Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса) правото да играе във висшия ешелон на турското първенство. По същия начин Айдън се сдоби и с правото да участва в третия по сила европейски клубен турнир – за Купата на претендентите. Клубът стяга силна селекция за новия сезон, като освен българската състезателка вече привлече и три доминикански националки.

В същото време женският национален отбор по волейбол на България продължава подготовката си за предстоящото световното първенство в Япония с лагер на Панагюрище. Волейболистките, водени от Иван Петков, започнаха тренировъчен процес на 30 юли. Деветнадесет момичета от разширения състав водят подготовка, а заниманията се провеждат в местната зала „Арена Асарел“, която е с вместимост две хиляди седящи места.

Именно в тази зала тимът на България приема Белгия за първите си контроли преди световното първенство. Приятелските мачове са на 9 и 10 август, от 18:00 часа и са открити.

Подготовката на националките в Панагюрище предизвиква голямо оживление сред местната спортна общественост, като за контролите се очаква солиден зрителски интерес, съобщават от БФВолейбол.

Снимка: Костадин Андонов

Подобни статии

Top