Деси Николова се завърна в Марица (ВИДЕО)

Пловдивчанки играят 3 контроли срещу турския Йешилюрт (Истанбул)

Десислава Николова се завърна в женски волейболен шампион на България Марица (Пловдив). За Николова това ще е втори престой в клуба след като тя беше част от маричанки и през сезон 2017-2018 г.

Тогава Николова стана част от исторически момент в историята на клуба – първото класиране в групите на Шампионската лига след елиминирането на руския Енисей (Красноярск). В същата кампания Марица спечели и третия си златен дубъл в България.

Десислава Николова игра последния сезон в турския Айдън Бююкшехир Беледийеспор. Отборът игра финал през изминалия сезон в третия по сила европейски клубен турнир в женския волейбол – Купата на претендентите, който загуби от италианския Сауджела (Монца) с 1:3 (20:25, 25:17, 22:25, 15:25). Във финала Николова игра цял мач и записа 8 точки.

Завърналата се в Марица волейболистка има сериозен стаж в чужбина. Тя е играла в отбори в Австрия, Италия и Турция, а в България освен за волейболния шампион е защитавала цветовете на Славия (София), с която печели Купа България през 2007 година.

Шампионът на България Марица (Пловдив) ще играе контроли срещу турския Йешилюрт (Истанбул). Туркините са на подготовка в Пловдив и двата отбора ще изиграят три контроли тази седмица – днес и в петък от 17:00 часа и в събота от 14:00 часа. Спарингите ще бъдат пред закрити врата.

Подобни статии

Top