Дете почина след жесток побой с метална тръба в Монтана

Жестока трагедия в Монтана!

Дете на 6 години почина след като беше пребито от дядо си с метална тръба. В тежко състояние в болница е и 60-годишната баба на детето, която също е удряна.

Побоят става в навечерието на Нова година към 21.00 ч. на 30 декември в жилището на семейството в блок в квартал „Младост“. Внучето е на гости за празниците.

По първоначални данни, след битов скандал 66-годишният мъж започва да нанася удари по главата на съпругата си и внука си с метална тръба, като им причинява тежки черепно-мозъчни травми.

При силните писъци съседите веднага подават сигнал на 112. На място пристигат линейка и пожарна. Пожарникарите разбиват вратата и намират жената да лежи в локва кръв в безсъзнание, а детето в креватчето си.

При пристигането на пожарникарите мъжът бяга през прозореца и се качва на автомобила си. Локализиран е на околовръстния път на града, където се самозапалва в колата. Открит е към 22.30 часа жив в изгорелия до основи автомобил и е откаран в болница. Мъжът е с 35-40% изгаряния. След лечение в монтанската болница е транспортиран в Клиниката по изгаряния в „Пирогов“.

Детето е докарано в болницата в кома с тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив в мозъка и с много други наранявания по главата и тялото. Оперирано е по спешност, но тази сутрин към 10.00 часа е починало.

„Това е много тежка черепно-мозъчна травма, детето беше с тежка кръвозагуба. Това е една голяма жестокост. Бързо го приехме, бързо беше вкарано в операционната. Работихме два екипа. Детето беше в кома, когато дойде при нас. Не дойде в съзнание“, каза д-р Александър Иванов, началник на отделение ОАИЛ в МБАЛ – Монтана.

Бабата продължава да е в критично състояние в болницата в Монтана. Направени са ѝ няколко операции, но все още има опасност за живота ѝ.

Причините за внезапно избухналата агресия към детето и баба му не се известни. По думи на съседи става ясно, че семейството е много спокойно и никога не е са се случвали кавги помежду им. Детето е гледано добре.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ на МВР в Монтана, уточниха от областната дирекция на полицията в града.

Източник и снимки: БНТ

Подобни статии

Top