Дете с травма на главата бе принудено да чака за регистрация в Спешното отделение в Пловдив

За случката разказа във Фейсбук бащата Петър Янев

Дете с травма на главата е било принудено да чака за „регистрация” в Спешното отделение в Пловдив. Това твърди бащата Петър Янев пред NOVA.

„Живеем е едно село близо до Пловдив и реших да транспортирам сина си със собствен превоз, защото практиката е показала, че линейките се бавят. Докато пътувахме детето беше доста изтощено – трудно се държеше на краката си и трудно комуникираше”, разказва той.

По думите му той изчакал няколко минути, след което отишъл на регистратурата и помолил да бъде насочен към спешен кабинет. „Дамата там не си направи труда дори да стане от стола, за да погледне детето, което е по-нисичко и не се виждаше от позицията й зад регистратурата. След това бях попитан за ЕГН-то на детето”, посочва Янев.

След това насочили бащата и детето към спешния кабинет, където имало много чакащи.

От болницата твърдят, че според записи от камерите  семейството е стояло 6 минути в здравното заведение, след което си е тръгнало.

„Разберете мe! Когато един родител е разтревожен за детето си  секундите му се струват часове. За мен това не може да бъде спешна помощ,  след като се чака толкова дълго време“, каза още Петър Янев.

Вижте и какво написа бащата в профила си в социалната мрежа.

Подобни статии

Top