Дете снимало на видео убийството на клошаря във Варна

Постоянен арест ще иска прокуратурата за 14-годишното момче,

което беше обвинено за убийството на 53-годишен бездомник във Варна, съобщи bTV. Неговият 13-годишен съучастник е настанен в дом за настаняване на малолетни и непълнолетни, извършили престъпления. Това заяви окръжният прокурор Владимир Чавдаров.

Случаят, потресъл морската столица, не е свързан с единична проява на агресия, а има няколко епизода – на 16 януари момчетата се скарват с мъжа на пазара в кв. „Владиславово”, ден по-късно идват да му „отмъщават” и го пребиват, за да се върнат отново на 20 януари и да му нанесат фаталния втори побой, стана ясно от думите на обвинителя.

Престъплението се квалифицира като извършено с особена жестокост и с особено големи за жертвата мъки – аутопсията е показала тежка черепно-мозъчна травма и счупване на почти всички ребра и последвали от него разкъсвания на вътрешни органи. Всичко това – само с удари с крака и ръце.

По време на втория побой са присъствали още две деца – отново на 13 и 14 години. Те на този етап са само свидетели по разследването, като едното от тях е снимало с телефона си агресията.

Според прокурора соченият за извършител е осмокласник, а неговият приятел не ходи на училище. Няма данни за други техни противообществени прояви.

Снимки: bTV

Подобни статии

Top