Детелин Баялцалиев: 100-процентова дузпа срещу Карагарен! (ВИДЕО) - DC news

Детелин Баялцалиев: 100-процентова дузпа срещу Карагарен! (ВИДЕО)

Това е явно спъване, ВАР трябваше да се намеси, заяви бившият международен съдия

Бившият международен съдия и бивш главен методист на реферите Детелин Баялцалиев заяви, че има дузпа срещу Бирсент Карагарен на мача между Локомотив (Пловдив) и Левски. Двубоят на „Лаута“ завърши 2:2. Ситуацията в началото на мача, когато националът се строполи в наказателното поле след контакт с Андриан Краев, предизвика много полемики.

„Моето мнение е, че там трябваше да се отсъди дузпа – обясни Баялцалиев пред „Труд“. – Краев загуби топката, а Карагарен я чукна. Играчът на Левски вече нямаше шанс да играе с нея, това е спъване, което е явно. Има грешка и на ВАР, защото трябваше да се намеси. Освен това има една ситуация преди картона на Умарбаев, когато той прави безразсъдно нарушение, но му е спестено официалното предупреждение. Задължителен картон, но не му беше показан, а се размина с устна забележка. Освен това накрая в продължението имаше грешна намеса на ВАР. Тук няма очевадна грешка на главния съдия, за да се стига до преразглеждане на ситуацията. Има настъпване на прасец, но е в единоборство и не знаем дали е умишлено, или не. ВАР се намесва, ако е очевидно действие, а тази ситуация не е такава.“

След дербито собственикът на „черно-белите“ Христо Крушарски обяви война на реферите и обяви, че този път вече задържително ще се кандидатира за президент на БФС.

Подобни статии

Top