Детето чудо Лиляна Георгиева аут до края на сезона

Една от най-талантливите ни атлетки обидила треньорката си Радмила Станкович и фалшифицирала подписа на майка си

Една от най-талантливите ни атлетки Лиляна Георгиева, известна като детето чудо, пропуска състезанията тази година заради конфликт с клуба й СКЛА „Тракия“ и треньорката Радмила Станкович, съобщиха на пресконференция днес от клуба.

Напрежението е ескалирало на 19-и май по време на турнир „Пловдив“, когато лекоатлетката направи неприличен жест към Радмила Станкович пред трибуните, където имаше състезатели, треньори и родители.

Адвокат Антоанета Николова посочи, че дни преди турнира се е подготвяло споразумение, което щяло да освободи Лиляна Георгиева от ангажименти към СКЛА „Тракия“, като й даде право да премине свободно в друг клуб. От нея се искало единствено едно публично извинение към СКЛА „Тракия“ и Радмила Станкович.

Вместо това атлетката опитала да се състезава на въпросния турнир с нерегламентирана заявка от името на клуба, а след доброто си бягане отправила грозния жест към Станкович. Освен това тя фалшифицирала подписа на майка си под декларацията за картотекиране.

Според правилника на федерацията до края на сезона Лиляна Георгиева може да се състезава единствено за клуба, в който има картотека. Ако от там не я заявяват за отделните първенства и турнири, няма как да бъде вписвана в стартовите листове.

Подобни статии

Top