Детето от Димитровградско, със съмнения за малтретиране, се подобрява

Предстои момченцето да бъде приведено в Клиниката по неврохирургия

Момченцето от димитровградско село, което бе прието на 19 февруари със съмнение за малтретиране в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, вече се подобрява. Това съобщиха от лечебното заведение.

Детето постъпи за лечение в университетската болница с тежки наранявания и хематоми. То е контактно и адекватно, съобщиха днес лекарите. В момента момченцето все още е в интензивния сектор на Клиниката по детска хирургия, но ще бъде приведено в Неврохирургията.

Оперираха 3-годишното момченце от Димитровградско

Както вече DCNEWS съобщи, вчера детето, което беше прието в болницата с диагноза  „субдурален хематом“, беше оперирано по спешност от неврохирурзите на лечебното заведение. От Апелативната прокуратура под тепетата съобщиха, че то е в тежко състояние и с опасност за живота.

Детето бе приведено в Пловдив от димитровградската бонлица, където било заведено на 19 февруари детето от 23-годишната му майка. След като го прегледали медиците установили, че момченцето е недохранено, има предишна черепно-мозъчна травма и лекарите се усъмнили, че то е малтретирано. Когато попитали майката за травмите, тя обяснила, че малчуганът е паднал по стълбите на къщата преди няколко дни.

Районната прокуратура в Димитровград наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 3-годишното дете.

Подобни статии

Top