Деца боядисват 500 яйца за бедни и самотни асеновградчани

Всеки   социално слаб ще получи украсено яйце и козунак, осигурени от дарители.

Деца от творческите школи към храм „Свети Никола“ в Асеновград ще спазят  традицията и на Велики четвъртък ще боядисат яйца за бедни жители на града. Благотворителната акция ще се проведе в двора на църквата и в нея ще се включат още ученици от всички училища в Асеновград.

В двора на храма ще разположим маси, на които децата ще боядисат яйцата, като използват древни и съвременни бои и технологии. Очакваме храмът да се изпълни с детска глъч и стотици малки асеновградчани да подкрепят инициативата“, каза отец Йордан Георгиев, архиерейски наместник и стопанин на храм „Свети Никола“

Осигурени са над 500 яйца, които след като бъдат украсени, доброволци ще раздадат на хора в неравностойно положение. Всеки   социално слаб ще получи украсено яйце и козунак, осигурени от дарители.

С празнични изпълнения акцията ще подкрепят и децата от хор „Надежда Хвойнева“, както и малките музиканти от школата по гайда към църквата.

Благотворителната инициатива не е жест само заради празника. Отец Йордан от години е ангажиран с подпомагане на хора в нужда, като осигурява топъл обяд всяка неделя за десетки.

 

Подобни статии

Top