Деца и родители играят за чист и подреден Пловдив

Акцията започва днес от 18 часа в Парка на репресираните, район „Тракия“

Община Пловдив, район „Тракия“, сдружение БГ Бъди активен и сектор „Пътна полиция“ – Пловдив поставят началото на серия от събития, посветени на мотото „Пловдив – по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно“.

Инициативата ще се проведе днес в Парка на репресираните в район „Тракия“ от 18,00 часа и включва в себе си образователни игри и забавления за деца и родители, посветени на създаване на навици и отношение у подрастващите към Пловдив, за да живеят в по-добър, чист и красив град, с по-малко трафик и инциденти.

Мероприятието е част от дейностите на програмата „_Място България“ за облагородяване на различни места в града и страната за намаляване на замърсяването на градската среда. По време на събитието ще бъде осъществено обучение на деца за правилно движението по пътищата от представител на КАТ и серия от „Чисти игри“. На място сдружение БГ Бъди активен ще инсталира кошове за разделно събиране на отпадъци, ще обособи цветни, забавни и креативни места за сядане в парка. Те са и част от идейните места за сядане, с които Пловдив се сдоби, благодарение на пловдивчани, които събираха разделно своите отпадъци през последните три месеца на миналата година. Продиктувани са от кампанията „Искам да съм пейка“ на платформата „Аз, Ти, Пловдив!“, чийто наследник е програмата „_МЯСТО България“, водена от БГ Бъди активен.

Организаторите канят малки и големи жители на района, а и на града да се включат в акцията.

Подобни статии

Top