Деца ограбиха дядо в Рогош, хванаха ги - DC news

Деца ограбиха дядо в Рогош, хванаха ги

Пловдивски криминалисти разкриха малките бандити

Деца са ограбили 84-годишен дядо в Рогош, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив. Малките бандити са на възраст от 9 до 12 години, уточняват от ОДМВР.

В хода на работата по досъдебно производство за грабеж, което е под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив, служители на РУ-Труд при ОД на МВР – Пловдив са установили извършителите на грабеж над възрастен жител на село Рогош – четири малолетни деца, на възраст от 9 до 12 години.

Вчера следобед, около 16.00 часа, в дежурната на РУ-Труд е получен сигнал за извършен грабеж в с. Рогош, обл. Пловдив, спрямо 84-годишен мъж. Съобщено било, че няколко лица спрели на улицата пострадалия, хванали го за ръцете, за да не може да ги движи и от джоба на панталона му отнели 110 лева.

При извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия няколко часа по-късно са били задържани четири малолетни деца – три момчета и едно момиче. Две от тях са на 12 години, а другите на 9 и 11 години. Част от отнетата сума е възстановена, а останалите пари били похарчени за храна, напитки и транспорт. След грабежа малолетните отишли с автобус до Пловдив, после се върнали в с. Рогош с такси.

По закон малолетните извършители на престъпления не носят наказателна отговорност. Поради тази причина делото предстои да бъде изпратено по компетентност на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки.

Снимка: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top