Деца от асеновградското село Избеглии рисуват на тема „Коронавирус“

Идеята е с положителни емоции да се преодолее по-лесно кризата

Деца от село Избеглии, община Асеновград, се обединиха в борбата срещу коронавируса. Около 30 малчугани и младежи изразиха – всеки по свой начин – виждането си за преодоляване разпространението на COVID-19. Сред художествените произведения има образи на нашата планета с маска и звезди около нея, както и Земята с тъжно лице и кръжащи около нея малки зелени и червени вируси.

Повечето от картините на младите художници са оптимистични. Сред тях са свежа дъга, разноцветен портал и множество момичета и момчета, хванати за ръце около планетата и отправящи послание „Всичко ще се оправи!“ и „Всичко ще бъде наред!“. Друго от творенията изобразява къща, от прозореца на която се подава дете и символизираща призива „Останете си вкъщи!“. „Ако сме заедно ще победим!“ пък е още един от апелите в детските рисунки. От друго произведение дори самата Мини Маус призовава вируса да спре разпространението си. Още една позитивна творба изобразява момиче с цветен чадър, което се радва на жаркото слънце в България.

Всяка от 30-те рисунки е коя от коя по-позитивна и вдъхваща надежда за по-светло бъдеще. Инициативата е на кметството и читалището в населеното място, а младите таланти са приели идеята с радост и съпричастност. „Целта е чрез създаване на положителни емоции да се помогне за по-лесното преодоляване на кризата“, споделя кметът на Избеглии Йордан Райчев. Той посочи, че децата продължават да рисуват по темата, а готовите рисунки вече красят кметството и читалището в селото.

Подобни статии

Top