Деца от различни етноси играят в куклена постановка

Драматизация по книга на австрийската авторка Мила Лобе за пръв път пред българска публика

Работата на повече от 80 деца от различни етноси предстои да бъде видяна в театралното представление „Малкият Аз-съм-Аз“.

Премиерата ще се състои на 3-и юли от 10.00 часа в залата на Комплекс за Социални Услуги за Деца и Семейства (КСУДС) – Пловдив като част от прогрмата на „Пловдив – Европейска столица на културата“.

В продължение на почти година режисьорът Ива Панева заедно с актрисите Маргарита Хлебарова и Албена Ставрева, и художничката Иванка Колчакова работиха с деца от кв. Столипиново, Шекер Махала и Хаджи хасан махала.

В поредица от театрални работилници и кратки курсове по комуникационни и сценични умения, разработени заедно с техните учители, децата усвоиха техники за работа с кукли.

Главният герой в постановката е кукла, изработена от тях. „Малкият Аз-съм-Аз“ представя за пръв път пред българска публика драматизация върху едноименната книга на австрийската авторка на произведения за деца Мира Лобе.

Основната тема на представлението е идентичността и търсене на Аза, сложни концепции представени по интересен и подходящ начин за младата публика на възраст от 3 до 10 години.

Специално участие ще взимат и деца, ползващи услугите на „Център за работа с деца на улицата“ към КСУДС, които ще покажат артистичните си способности пред публика.

Проектът „Артистични Работилници за Театрално Интерактивно Сценично Творчество (АРТИСТ) в Махалата“ се реализира от  сдружение „Наш Свят“ с подкрепата на Австрийско посолство София.

Подобни статии

Top