Деца от СУ „Св. Патриарх Евтимий“ на урок за намаляване на отпадъците

РИОСВ – Пловдив отбеляза Европейската седмица за намаляване на отпадъците с ученици

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив  (РИОСВ) посрещнаха седмокласници в Информационния си център и проведоха двучасово интерактивно обучение по темата за намаляването на отпадъците и устойчивото им управление.

Инициативата се проведе в дните на Европейската седмица за намаляване на отпадъците (16-24 ноември), а целта на заниманието беше да повиши информираността на учениците за стратегиите за намаляване на отпадъците и за политиките на Европейския съюз и неговите държави-членки по този въпрос, да насърчи устойчиви действия за намаляване на отпадъците в цяла Европа и промените в поведението на всички граждани по отношение на потреблението, производството и ежедневието.

Кандадат-гимназистите от СУ „Св. Патриарх Евтимий“ заедно с ръководителя си Елена Божинова изслушаха презентация, гледаха видеоматериали и се състезаваха в отборна тематична игра за рециклирането.

С много емоции и ръкопляскания бяха посрещнати изявите на двама от учениците – поемата за оползотворяването на отпадъците на Калина Влайкова и научната разработка по темата на Петко Петков.

Всеки от участниците представи своята оригинална идея за редуциране на боклука и заедно изработиха плакат, с който ще украсят училището си.

Подобни статии

Top