Деца от цялата страна ще покажат таланта си на Националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен

Включен е в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия на лауреатите по Програма на МОН

Финалът на седемнадесетия Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен ще се проведе в Лятно кино “Орфей”. За поредна година конкурсът, който е част от Националния календар за изяви по интереси на МОН, ще се състои в Пловдив. Основен организатор и домакин на проявата е ЦПЛР – ОДК – Пловдив със съдействието на Община Пловдив, РУО на МОН, Национален дворец на децата – София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи” и Естрадно студио “Прима”.

Националният конкурс в град Пловдив е включен в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия на лауреатите по Програма на МОН на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Конкурсът ще бъде открит от зам.-кмета с ресор „Европейски политики и социални дейности“ Анести Тимчев точно в 11:00 часа. На откриването приветствие ще отправи и началникът на отдел „Образование“ Донка Щилянова.

Поради извънредните обстоятелства тази година конкурсът е на два етапа – селекция онлайн и финал на живо. В първия етап участваха над 250 деца – 143 солиста, 11 дуета и 15 вокални формации от 19 области на България. До втория етап са допуснати 63 деца и младежи от цялата страна, разпределени в четири възрастови групи само в категория солисти.

Финалът на ще се проведе при стриктно спазване на всички предписания на МЗ. Изпълненията и на двата етапа се оценяват от компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти, певци, актьори, хореографи, преподаватели в АМТИИ, ПУ ”Паисий Хилендарски”, продуценти.

През годините в конкурса са участвали и получили начален тласък за бъдещо  развитие и успешни професионални изяви  Антония Маркова, Стефани Илиева, Рут Колева, Мирослав Станчев, Соня Иванова, Невена Пейкова, Ана-Мария Янакиева, Нелина Георгиева, Вениамин Димитров, Радко Петков, 4Magic, Вениамин Димитров, Ивана Муцкова и др.

За седемнадесетте години от своето съществуване Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен се утвърди като привлекателно място за изява на талантливи деца от цялата страна. Това доказа и големият интерес към него и тази година, независимо от необичайната обстановка в България и света.

Top