Деца откраднаха лек автомобил във Велинград, после забиха колата в тухлена стена - DC news

Деца откраднаха лек автомобил във Велинград, после забиха колата в тухлена стена

Трима малолетни от Велинград са установени,

като автори на две противозаконни отнемания на автомобили и участници в пътно-транспортно произшесвтие с материални щети.

През нощта на 14 срещу 15 юни неизвестни отмъкнали паркиран пред дома на 52-годишен велинградчанин лек автомобил «КИА». Мъжът подал сигнал в полицията, а малко по-късно той успял да открие возилото си в района на един от площадите в курортния град.

На мястото бил извършен щателен оглед, а за разплитането на случая е сфориман екип от служители на районното управление. В резултат на извършените действия по разследване било установено, че автори на посегателството са три малолетни момчета на възраст между 9 и 11 години, всичките от велинградския квартал «Асфалтова база».

Тримата били улеснени от факта, че автомобилът не бил заключен, а ключът оставен от собственика в купето. Установено е , че малолетните дори са предизвикали лек пътен инцидент на улица във велинградското село Драгиново.

Те се ударили в тухлена стена, но за радост няма пострадали хора. При проведените беседи с тях от криминалисти и инспектори «Детска педагогическа стая» станало ясно, че на 10 срещу 11 юни са отмъкнали и паркиран в курортния град лекотоварен «Ситроен», собственост на частна фирма.

След като се повозили отново изоставили возилото. Работата по случаите продължава, водят се преписки.

 

Подобни статии

Top