Деца помагаха в гасенето на пожар на площада в Пловдив (СНИМКИ)

Кметът Здравко Димитров също хвана пожарогасител

Десетки малчугани, родителите им, а и минувачи по Главната, се включиха днес в демонстрациите на пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на пл. „Стефан Стамболов“. Още рано сутринта пловдивските пожарникари разпънаха пред сградата на община Пловдив 42-метровата автомеханична стълба и още два пожарни автомобила, а също и техника, използвана при катастрофи, земетресения, наводнения и инциденти с опасни вещества.

По този начин бе даден старт на Седмицата на пожарната безопасност, която се отбелязва всяка година около празника на огнеборците – 14 септември, Кръстовден и ще продължи до 19 септември. Идеята е жителите на града и областта, родители и деца да могат да се докоснат до ежедневието на огнеборците.

Пожарникарите пазят домовете ни от огъня и спасяват хора, попаднали в огнен капан. Обикновено това е най-разпространеното възприемане на работата на екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“, но всъщност те са на място и когато има наводнение, свлачище, земетресение и в редица други ситуации, когато хората са в беда, обясниха от РДПБЗН-Пловдив.

Най-силно бяха впечатлени децата, чиито майки ги снимаха навсякъде – пред пожарните коли, а също и с огнеборците, които им показаха как се гаси пожар и дори им дадоха да подържат шланговете.

1 2

Подобни статии

Top