Деца помагат на деца на загинали полицаи

Благотворителна вечер под надслов

„Деца помагат на деца на загинали служители от системата на МВР в Пловдивска област“ ще се състои тази вечер под тепетата. На нея на търг ще бъдат изложени картини, предмети, предоставени от спортни легенди и др.

12-годишна художничка се включи в благотворителната кампания, която среща подкрепата както на областната дирекция на МВР в града, така и на Община Пловдив. Венета Павлова предостави своята картина „Слънчево хоро” за благотворителната инициатива, като първоначалната цена на картината е 150 лева.

Картини за търга предоставят също известни пловдивски художници като Атанас Хранов, Никола Певичаров и Станимир Видев. Набраните средства ще бъдат публично обявени и разпределени в присъствието на нотариус Кари Клявкова по равно за 20 деца на загинали служители от системата на МВР в града.

Именити спортисти, направили страната ни известна по света

с постиженията си и накарали ни да се чувстваме горди, че сме българи, също са поканени на благотворителната вечер. Сред тях са легендата на българския футбол Христо Бонев, който ще дари футболна топка с личен автограф, с която е постигнал най-добрият резултат в един от турнирите си, за благотворителна кауза.  Двукратният олимпийски шампион по кану-каяк – Николай Бухалов, ще дари фланелка с неговия личен параф.

Още една известна личност, която също ще подкрепи идеята, е певицата Веси Бонева.  Изпълнителката дарява за каузата огромен мечок с автограф и най-новия й албум „Родината”. От детския коледен базар гостите ще имат възможност да си закупят различни лакомства, играчки и сувенири, изработени от децата от различни школи в града.

Подобни статии

Top