Деца рисуваха чистия въздух в Цар-Симеоновата градина (СНИМКИ)

Пленерът бе в рамките на програмата за отбелязване на Международния ден на чистия въздух за синьо небе

Деца рисуваха представата си за чист въздух в Цар-Симеоновата градина днес. Това стана в рамките на пленер за деца, организиран от Община Пловдив и сдружение „БГ бъди активен“, в който малки художници показаха как изглежда чистият въздух през техните очи.

Пленерът се проведе около Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина между 10:00 – 12:00 ч. под мотото „За чистия въздух в приказка“.

Организаторите бяха осигурили стативи, платна за рисуване, флумастери и тебешири за всички малчугани, които искат да рисуват.

Събитието бе част от програмата на общината за отбелязване на Международния ден на чистия въздух за синьо небе на ООН.

В Деня на въздуха Община Пловдив, съвместно с Пловдивския общински инспекторат (ПОИ), провериха и дейностите, които биха могли да нарушат качеството на въздуха в града. Извършени бяха 11 инспекции, свързани с аварийни прокопавания и строителни обекти, от чиято дейност може да се замърси атмосферният въздух. На всички проверени строителни обекти са дадени предписания съгласно Наредбата за опазване на околната среда на територията на Община Пловдив. Предприети са мерки и за действията по оросяване, овлажняване и използване на съоръжения с всмукателни системи, които да предпазват чистота на атмосферния въздух. Друго предписание на ПОИ се отнася до каросериите на превозните средства като се изисква те да бъдат покрити. Същата мярка важи и за строителните материали, които са извън обектовото изграждане.

Подобни статии

Top