Деца се плюха и биха в центъра на Пловдив, стигна се до намеса на полицията (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Деца се плюха и биха в центъра на Пловдив, стигна се до намеса на полицията (СНИМКИ/ВИДЕО)

Конфликтът тръгнал от шествие на младежи с различна сексуална ориентация

До сериозен конфликт между деца на възраст от 13 до 15 години се стигна вчера привечер в Цар-Симеоновата градина. Инцидентът възникнал между две групи ученици в района на Виенския павилион, научи DCNEWS.

Наши читатели ни изпратиха снимки и видеоклипове, публикувани в социалните мрежи от разправията между децата. По техни разкази група момчета не харесали начина на обличане на няколко момичета и започнали да ги плюят, като се е стигнало и до разменени удари. Разменяли са си и обидни реплики.

От едно от видеата обаче се вижда, че всичко тръгва от шествие на маскирани момчета, които носят плакат с надпис „Различни, но равни“.

Публикуван е и още един клип, който е от пл. „Съединение“. Там момчета са плюли момичета и са ги замеряли с яйца.

На един от клиповете се виджа и как в района на Виенския павилион се намесват полицаи, които патрулират из района. Те успяват да разпръснат тийнейджърите.

От снимките в социалните мрежи се вижда също, че част от момичетата, участвали в конфликта, са с охлузвания по лицата и шията.

Източници на DCNEWS съобщиха, че всъщност не е ставало дума за нападки спрямо момичета, а всичко е тръгнало от призив в социалните мрежи за отпор на шествието на младежи с различна сексуална ориентация.

Наложило се е да се стигне до засилено полицейско присъствие в центъра на града.

От полицията съобщиха, че по случая се извършва проверка от вчера. Според разследващи във Второ РУ има привикани деца, всички на възраст между 13 и 15 години, с техните родители, с които са проведени беседи. Събират се обяснения.

За случая е уведомена прокуратурата.

Снимки и видео: Instagram

Подобни статии

Top