Деца се включиха в Междуучилищен футболен шампионат в „Северен“ - DC news

Деца се включиха в Междуучилищен футболен шампионат в „Северен“

Участие взеха възпитаници на СУ „Н.Вапцаров“, СУ „Хр.Г.Данов“, ОУ „Д.Димов“, ОбУ „Й.Йовков“, ОУ „П.Волов“, СУ „П.Кр.Яворов“ и ФК „Екстрийм“

Междуучилищен футболен шампионат се проведе в „Северен“ .Организатор на проявата е районното кметство. Турнирът бе под патронажа на кмета на района Стоян Алексиев.

Участие взеха възпитаници на СУ „Н.Вапцаров“, СУ „Хр.Г.Данов“, ОУ „Д.Димов“, ОбУ „Й.Йовков“, ОУ „П.Волов“, СУ „П.Кр.Яворов“ и ФК „Екстрийм“.

Отборите бяха смесени-с ученици от 4-ти и 5-ти клас.Форматът на турнира бе шампионатна форма.Всеки отбор бе съставен от петима полеви играчи плюс вратар.Срещите се проведоха с продължителност 30 минути (2 полувремена по 15 мин.).

Оценяването се извърши в точково измерение, стандартно за провеждане на футболни мачове.Те се състояха на футболното игрище, находящо се на бул. „България“ 156-158.

„Целта на инициативата е сплотяване на подрастващите, възпитание във феърплей и екипен дух.Искаме да акцентираме не само върху състезателния момент, но и възприемане на спорта (в частност футбола) като здраве и изграждане на взаимоотношения в колектив при децата“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Официални гости на откриването бяха: Атанас Узунов-бивш български международен футболен съдия, Христо Христов-президент на ФК „Марица“ Пловдив и Петър Зехтински- легендарен бивш футболист на ПФК „Ботев“ Пловдив.

След изиграване на всичките 21 срещи в рамките на два дни, бяха излъчени победителите.

Трето място завоюва отборът на СУ „П.Кр.Яворов“.Второ място спечели отборът на СУ „Хр.Г.Данов“.Първенци в надпреварата са футболистите от ОУ „П.Волов“.

Голмайстор на футболния турнир с 16 гола е Деян Бетов от СУ „Хр.Г.Данов“.

Стоян Алексиев връчи купите и медалите на призовата тройка и поздрави всички участници за ентусиазма, борбеността и мотивацията, с които се включиха в състезанието.Всички малки футболисти получиха грамоти за участие в турнира.

Подобни статии

Top