Деца ще се учат как да отглеждат билки в еко занимални в „Северен“

Зелена занималня на открито в ДГ „Марица“

Две детски градини в „Северен“ спечелиха проекти по ПУДООС, съобщи кметът на района Стоян Алексиев.

В двора на ДГ „Марица“ се предвижда да бъде изградена зелена занималня на открито. Ще се направи голяма беседка с маси и пейки, като тя ще стане част от вече създадената зеленчукова градина в детското заведение, която е налице благодарение на помощта на родителите. Идеята е в този кът малчуганите да слушат открити занимания под формата на игри за това как се отглеждат зеленчуците и билките. Там ще се сушат билки, а и децата ще могат да опитат от зеленчуците.

„Това е част от обучението „Монтесори“, направление „Космос“, чрез което нашите възпитаници ще се запознаят с природата и нейните закони“, обясни директорът на ДГ „Марица“ Надежда Дервенска.

В двора на ДГ „Дъга“, в близост до детската площадка, ще бъде изградена еко занималня.

В нея  малчуганите чрез различни игри и ситуации, по приятен и занимателен начин, ще се потопят в света на природата и ще бъдат запознати с това как да опазват околната среда. Ще бъде ремонтиран навесът на съществуващата площадка. Новото съоръжение ще разполага с 2 беседки, ще бъдат осигурени 2 бр. дъски за рисуване, 2 бр. пейки и 3 бр. кошчета за отпадъци.

1 2

Подобни статии

Top