Деца, учители и екоексперти заедно празнуваха Световния ден на влажните зони

Екоучилище „Елин Пелин“ и РИОСВ – Пловдив проведоха атрактивен открит урок за Световния ден на влажните зони

Възпитаниците на иновативно екоучилище „Елин Пелин“ – Пловдив участваха в атрактивен открит урок, посветен на Световния ден на влажните зони, 2 февруари.

В празника с вдъхновение се включиха малчуганите от III „а“ клас от клуб „Екотим“, децата от VI „б“ клас от клуб „Природата около нас“ и учениците от VII „а“ клас под вещото ръководство на г-га Танчовска, координатор на Екокомитета на училището и преподавателката по биология и здравно образование, г-жа Бакалска.

Участниците се запознаха с подготвените от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ-Пловдив) презентации, посветени на влажните зони.

От тях те разбраха защо е важно да опазваме тези крехки екосистеми, каква е ролята и ценността им за живота на Земята, запознаха се с Рамсарската конвенция, научиха кои са единадесетте Рамсарски места в България.

След това младите природолюбители с ентусиазъм се включиха в симулативни състезателни игри. Те влязоха в ролята на водолюбиви птици, които хапват рибки от езера и реки, а придружаващата играта дискусия им помогна по забавен начин да научат за основните им навици и заплахите, на които са изложени свързаните с екосистемата биологични видове.

Подобни статии

Top