Деца зарадваха възрастни хора за Коледа в Асеновград

За по-малко от две седмици те сътворили 180 персонални коледни послания за възрастните хора.

Картички с  пожелания за Коледа и Нова година получиха 180 възрастни асеновградчани, ползващи услугата „Домашен социален патронаж“ в Асеновград.

Инициативата се провежда за втора поредна, а идеята е на Центъра за местни инициативи  и развитие. В нея участват децата от детските градини и училища в града. Пъстри и красиви, носещи лични послания за всеки човек  те изработили коледния подарък, а целта е да бъдат зарадвани възрастни хора, жители на Общината.

„Децата  ни попитаха няма ли пак да правим картички за онези баби и дядовци“, споделиха организаторите от Центъра за местни инициативи и развитие-Асеновград. „Прекрасно е, когато малчуганите открият колко е лесно да зарадват някого и поискат да го направят отново. Децата и техните ръководители внесоха топлина в празника на непознати хора. Станаха Дядо Коледа за тях.

В изработването на картичките се включиха не само децата и учителите, но и родители. За по-малко от две седмици те сътворили 180 персонални коледни послания за възрастните хора.

„Коледа се върти около децата, а за възрастните и самотните почти никой не се сеща. Опитваме се да обърнем нещата. Вместо да бъдат все получаващи, децата да се подсетят, че и големите имат нужда от внимание. Пък и да видят колко малко време и усилия са достатъчни, за да зарадват някого. Особено за възрастните хора – мъничко нежност и внимание са много нещо„, споделят от Центъра.

 

Подобни статии

Top