Деца засадиха чинари за Деня на Земята (СНИМКИ)

Започна кампанията за Световния ден на Земята – 22 април

Началото бе дадено със засаждане на дръвчета в детска ясла „Приказка“ в район „Тракия“.

Малчуганите от три групи на детското заведение с помощта на експерти от РИОСВ и общинската администрация в Пловдив засадиха три чинара. Те разказаха на децата как да пазят своя дом – природата и къде да изхвърлят отпадъците.

Специално за празника на Земята възпитаниците на яслата се включиха активно в засаждането на дърветата и обещаха да се грижат за тях. Чинарите са подарък от община Пловдив и са предоставени от ОП „Градини и паркове“.

Детската ясла получи цветя за посаждане, както и тор от „Екоколект“ АД. Малчуганите събраха няколко чувала с пластмасови отпадъци и ги предадоха за рециклиране. В засаждането и почистването те помагаха на служителите на РИОСВ Десислава Георгиева и Антония Данаилова и Иванка Копаранска от дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в община Пловдив.

Учениците от ОУ „Алеко Константинов“ отново се включват в екологичните кампании на РИОСВ – Пловдив. Децата ще изработват макети и рисунки от рециклируеми материали.

Кампанията на РИОСВ – Пловдив за седмицата на Земята продължава. Утре в училище „Константин Величков“ в район „Южен“ и в Дома за деца „Мария Луиза“ ще бъдат засадени храсти и цветя.

Инициативите, посветени на Световния ден на Земята тази година преминават под мотото „Свят без замърсяване с пластмаси“.

 

Подобни статии

Top