Децата на Асеновград пишат приказки за празника на града - DC news

Децата на Асеновград пишат приказки за празника на града

Ето кой може да участва

Община Асеновград организира ново творческо състезание. По повод празника на града и предстоящия 1-ви юни (Международен ден на детето), стартира конкурс за писане на приказка.

Литературната надпревара е насочена към ученическата аудитория. Идеята е да се провокира творческото мислене и да се развие въображението на млади таланти. Значението на конкурса е предимно с морална мотивационна цел.

Победителят ще получи грамота от община Асеновград, а приказката му ще бъде популяризирана така, че да достигне до безброй много хора.

Конкурсната инициатива цели да предостави възможност за поле на изява на учениците да покажат таланта си в писането и така да споделят своите емоции, фантазии и мечти.

В конкурса могат да участват възпитаници на всички училища от община Асеновград, във възрастовата група от II до VI клас. Няма ограничение за темата.

Изискване е само да се спази традиционната фраза, с която започва всяка една приказка: „Имало едно време…“, както и литературната творба да не е по-дълга от три страници, формат А4.

Приказките могат да се изпращат на e-mail: pr_asenovgrad@abv.bg в срок до 31.05.22 г. (вторник), като посочите данни за контакт – име и фамилия, училище и клас, телефонен номер и населено място.

Подобни статии

Top