Децата на Пловдив играят и учат на обновени площадки за безопасност (СНИМКИ)

Обектите в район „Южен“ и „Тракия“ са сред любимите на малчуганите в града под тепетата

Обновени площадки по безопасност на движението радват децата в пловдивските райони „Южен“ и „Тракия“. Това са сред любимите места на малчуганите, които под формата на игра с приятели се учат стриктно да спазват поставените знаци и светофари, разказват от Общината по повод днешния Международен ден на безопасността на движението. В тази връзка заместник-кметът Тодор Чонов посети площадките и коментира с кметовете Костадин Язов и Костадин Димитров бъдещи съвместни инициативи за обучение на терен на учениците, в чиято програма е залегнала темата за безопасността на движението.

Целта ни е още от най-малка възраст децата да свикнат и да знаят правилата за движение, така че да израснат като поколение, което спазва законите, за да имаме по-малко пътно-транспортни произшествия в бъдеще„, коментира Чонов. Общинското предприятие Организация и контрол по транспорта ремонтира двете площадки, като замени счупените знаци, неработещите светофарни уредби и постави нова маркировка.

Има план за освежаване и на площадката за безопасност на движението в район „Северен“, която се намира близо до ОУ „Христо Г. Данов“.

Подобни статии

Top