Децата от ДГ „Буратино“ спечелиха конкурса, посветен на Деня на Влажните зони

Малчуганите от Пловдив окупираха първите три места

Децата от детска градина „Буратино“ в Пловдив спечелиха конкурса по случай Деня на Влажните зони, обявен от РИОСВ – Пловдив и екип по проект „Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“ на Зелени Балкани. За месец за конкурса са получени 1556 творби на деца от 3 до 7-годишна възраст.

Интересът към конкурса е надминал очакванията на организаторите, като са получени и оценени 1556 детски рисунки на деца от 145 учебни заведения в 65 населени места от страната, обясняват от Зелени Балкани. От творбите си личи, че всички участници са били запознати и много увлечени от темата, за което организаторите благодарят на техните учители и родители. Влажните зони и техните обитатели са вдъхновили младите творци и те са вложили много въображение, творчество и лично отношение към природата.

Най-атрактивните рисунки ще бъдат представени в изложби, посветени на Деня на водата – 22 март 2021 година, които ще бъдат експонирани в административните сгради на РИОСВ – Пловдив, община Асеновград и вероятно на още едно място в гр.  Пловдив.

На всички участвали детски градинище бъдат изпратени грамоти по пощата, а на победителите на първо, второ и трето място, както и поощрителните места – образователни материали.

Ето и победителите:

1 място
ДГ „Буратино“, Трета „А“ група „Мечо Пух“ – гр. Пловдив

2 място
ДГ „Малкият принц“ – гр. Пловдив
Елена Добрева – гр. Горна Оряховица

3 място
ДГ „Гина Кунчева“ – гр. Карлово
Вяра Попанастасова – гр. Кърджали
ДГ „Бреза“ – гр. Пловдив

Поощрителни награди:
ДГ „Свобода“ – с. Катуница, общ. Садово
ДГ „Първи юни“ – с. Злати трап, общ. Родопи
ДГ „Дъга“ – гр. Пловдив
ДГ „Синчец“ – с. Белозем, общ. Раковски
ДГ „Ален мак“ – гр. Стара Загора
ДГ „Радост“ – гр. Враца
ДГ „Ивайловград“ – гр. Ивайловград
Никол Михалик – гр. Нова Загора
ДГ „Майчина грижа“ – гр. Пловдив
ДГ „Слънце“ – гр. Ардино

Top