Децата от „Омайниче“ пеят благотворително за Боян

„Заедно да бъдем по-добри“ е надсловът на благотворителния концерт

на детска вокална формация „Омайниче“ и приятели за събиране на средства за страдащия от левкемия 22-годишен Боян Бонев.

Младият мъж завършва с отличие пловдивската Математическа гимназия и продължава образованието си в Англия, където е един от малкото студенти със стаж по специалността след приключване на първата година от обучението си. През юли месец тази година е диагностициран с остра лимфобластна левкемия. Започва лечение и след един месец се оказва, че трябва да се премине към трансплантация на костен мозък в чужбина. Тази процедура обаче е непосилна финансово на семейство му.

Благородната кауза на талантливите деца от „Омайниче“ и техния ръководител Таня Орманова ще подкрепят Невена Пейкова, Симона Загорова, Мирослава Тодорова, Пепи Драгоева, Любомира Чомакова, квартет „Интро“ и още приятели.

Концертът ще се състои днес (19 октомври) във Военния клуб в Пловдив от 19.00 часа. Той е част от 11-я международен конкурс за детско-юношеско творчество “С песен и обич творим добро“, организиран от ДВФ “Омайниче“, Община Пловдив и Военен клуб – Пловдив.

Около 250 участника се очаква да събере мащабният музикален форум, който ще се проведе от 19 до 21 октомври във залата на бившото ДНА.

“С песен и обич творим добро“ дава сцена за изява на смели, млади таланти от цялата страна в красивия и древен Пловдив, избран за Европейска столица на културата през 2019 г. Куп грамоти, медали и подаръци очакват всички участници и художествени ръководители, а лауреатите ще получат дипломи и плакети.

Организаторите са предвидили и няколко големи награди – за вокална формация и за индивидуални изпълнители – два велосипеда.

Удоволствието да присъждат наградите ще имат освен професионално, също и детско жури от “Омайниче“.

Заключителният концерт и връчването на наградите ще е в неделя, 21 октомври, от 17.30 часа. Входът е свободен.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top