Децата от ОУ "Душо Хаджидеков" към огнеборците: Благодарим, че спасихте нашето любимо място за учене и срещи! - DC news

Децата от ОУ „Душо Хаджидеков“ към огнеборците: Благодарим, че спасихте нашето любимо място за учене и срещи!

За възпитаниците на учебното заведение денят бе специален- първи учебен  в тяхното училище!

С детски очи, пълни с възхита и уважение, щастливи ученици и родители, бе изпълнен тази сутрин дворът на ОУ „Душо Хаджидеков“ в Пловдив.

За възпитаниците на учебното заведение денят бе специален – първи учебен в тяхното училище! Школото отвори врати днес, след като приключи ремонтът на покрива му, унищожен от пожар, пламнал на първи септември. Тогава бързата намеса на огнените мъже, спаси училището.

Покривът на школото беше ремонтиран в спешен порядък от Община Пловдив в рамките на месец. С близо 470 хил. лв. фирмата изпълнител подмени и импрегнира цялата дървена конструкция от близо 700 кв. м. Положена е хидро- и топлоизолация, монтирани са нови улуци и активна мълниезащита. Също така са измазани таваните на всички стаи на втория етаж.

„Фирмата беше почистила едрите отпадъци, но през уикенда родители и ученици помогнаха в почистването на по-дребните неща като сажди. Направихме и тест на електрическата мрежа. Към днешна дата всичко е наред и децата са щастливи. Дойдоха на училище с думите „У дома си е най-хубаво“, коментира директорът на ОУ „Душо Хаджидеков“ Грозденка Николова. Тя отправи специални благодарности към Община Пловдив, без чиято бърза реакция не биха могли да се справят.

По време на ремонтните дейности учениците от 3-ти, 4-ти и 5-ти клас, които са общо 9 паралелки, бяха преместени във втората сграда на училището на ул. „Антон Папазов“ №18, кв. „Съдийски“ (бившето ОУ „Георги Бенковски“). Останалите 8 паралелки от 6-ти и 7-ми клас започнаха учебната година в СУ „Климент Охридски“ на бул. „Васил Априлов“ 5. Децата от днес ще учат в училището си на две смени.

Огнеборците пожелаха на децата на „Добър час“ с огромна водна струя, напомняйки им, че винаги ще бдят за безопасността им и ще ги пазят, а радостните детски възгласи изпълниха двора и целия квартал.

1 2

Подобни статии

Top