Децата от ОУ „Петър Берон“ и кучето Мон с коледен базар за нова Детска клиника

Цял ден днес учениците ще продават собственоръчно изработени коледни картички, свещи и украшения, а на щанда ще посреща кучето Мон

Коледен базар на децата от ОУ „Петър Берон“ и любимото на пловдивчани терапевтично куче Мон събират средства за изграждане на нова детска клиника в УМБАЛ „Св. Георги“.

„Благотворителната проява ще се проведе днес – 18 декември, а кучето Мон, което учи в III „а“ клас на училището ще посреща гости на щанда“, разказа собственичката на Мон Велислава Костадинова.

„ОУ „Петър Берон“ е първото училище, включило се в благотворителната акция и заслужава огромна похвала. И учителите, и децата са много активни“, заяви още тя.

Костадинова припомни, че на коледния базар миналата година учениците от „Петър Берон“ са събрали 4007 лв., а за първия учебен ден тази година, вместо да купят цветя за учителите, те са дарили 3 400 лв. По думите й кампанията набира все по-голяма популярност и вече са събрани близо 80 000 лева.

„Благотворителността е да дариш добрина и надежда. Хубаво е от най-ранна възраст децата да се учат да подават ръка на болните и онеправданите. Това ще им помогне да станат добри и стойностни хора“, коментира и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Той призова учениците от пловдивските училища да се включат със свои коледни базари в благотворителната кампания.

На базара тази година, освен всички изработени от децата предмети, ще се продават и 15 броя шалове „Мон“. Красивите шалове са бутикови и ще бъдат разиграни на търг, като цената им ще тръгва от 20 лв. нагоре.

Инициативата започва в 16.30 ч. и ще продължи до 19.00 ч. в училището.

Подобни статии

Top