Детска градина от район „Централен“ с още места за малчугани (ГАЛЕРИЯ)

Разкриват нова група в ДГ „Зора“

Детска градина „Зора“ ще посрещне предстоящата учебна година с нова група. Това съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който посети детското заведение заедно със заместниците си Тошо Пашов и Фиданка Кацарева инспектира обекта.

Районният кмет благодари на директора на детското заведение Дора Янева за проявените усърдие и професионализъм, с които доведе до успешен финал ремонта на етажа за новата група. Помещението, което досега се е използвало за допълнителни дейности, е напълно преустроено и очаква малчуганите. Обособени са просторна занималня, спалня, кухня и санитарни възли. Така групите в ДГ „Зора“ ще се увеличат на седем. В детското заведение бе извършена и цялостна реконструкция на дворното пространство, при която бяха подменени настилките на тротоарите и направени нови площадки за детски съоръжения.

С откриването на тази група, както и след довършването на двете детски градини „Снежанка“ и „Перуника“, ще имаме възможност наесен да приемем още 200 деца. Една от основните политики на район „Централен“ е да осигури място в детско заведение за всяко едно дете„, коментира кметът Георги Стаменов.

Припомняме, че през септември в района се очаква да стартира и изграждането на новата детска градина „Каменица“.

Подобни статии

Top