Детска градина се сдоби с фотоволтаична централа на покрива (ГАЛЕРИЯ)

Проект на EVN България е осъществен в Пазарджик

Пазарджишката детска градина „Валентина Терешкова“ се сдоби с фотоволтаична централа на покрива, похвалиха се изпълнителите от EVN България. Тя ще служи за производство на електрическа енергия за собствени нужди на градината и за генериране на излишната енергия в мрежата.

Проектът е на стойност 45 000 лева с ДДС безвъзмездно финансиране, предоставено от компанията. Мощността на съоръжението е близо 30 kW (киловата). То разполага с 96 отделни панела. Изграждането му е отнело 1 седмица и е в рамките на програмата за корпоративна социална отговорност „EVN за България“, която е насочена към каузи с дълготраен положителен ефект за хората и природата.

С реализирането на този проект значително ще се подобрят енергийните характеристики на детската градина, което ще доведе както до повишен комфорт за всички деца в детското заведение, както и до реална възможност за спестяване на разходи за енергопотребление. Това е вторият подобен проект на EVN в Пазарджик, където преди години компанията откри първата енергийна детска площадка в България.

Подобни статии

Top