Детска градина в „Северен” със зов за помощ „Да дадем шанс на малкия Данчо”

Детето страда от детска церебрална парализа

Директорът на ДГ „Дъга” Дима Симеонова се обърна със зов за помощ на 3-годишния Данчо, страдащ от ДЦП. Детското заведение е осъществило две форми на благотворителност:

  1. На 8 март 2021г. под надслов: „Вместо цвете за любимите учителки, подари надежда за Дани!“;
  2. Базар на изработена съвместно с родителите великденска украса ) с оглед набиране на средства за болното дете, но събраните пари са недостатъчни.

За да достигне информацията до повече хора, детската градина се обърна към район „Северен” за съдействие в огласяване на проблема.

Майката на детето – Анелия Петрова, е изпратила писмо до ДГ „Дъга” със следния текст:

„Зов за помощ! Нека да помогнем на малкия Данчо да проходи и да има пълноценен живот. Йордан Йорданов Йорданов е на 2 г. и 7 м., но все още не може да лази, да стои прав без опора и да ходи. Той се ражда в първите дни на седмия месец (29 ГС) с тегло  1кг. 260гр. След два месеца престой в болница, борейки се да оцелее, той е изписан. Но съдбата го изправя пред сериозни изпитания – Детска церебрална парализа и вродена агенезия на ляв бъбрек (само с един бъбрек). Той посещава ежедневни рехабилитационни процедури, които обаче се оказват недостатъчни за двигателното му развитие. Налагат се рехабилитации, прегледи и консултации в чужбина и евентуални операции на двете крачета. Семейството няма финансовата възможност за това. Молим, който с колкото може да помогне. Нека бъдем хора и да дарим пълноценен живот на едно дете в нужда. Благодарим на всички Вас!“

Към писмото са приложени медицински документи: епикриза, експертно решение на ТЕЛК, констатация от медицински решения и други, с които детската градина разполага.

Посочена е следната банкова сметка:

IBAN BG52STSA93000026483646
BIC  STSABGSF   Титуляр: Йордан Йорданов Йорданов

Подобни статии

Top