Детска игра изправи накрак огнеборците в Пловдив - DC news

Детска игра изправи накрак огнеборците в Пловдив

Пожарникари спасиха две 10- годишни деца от Бенковски

Ваканцията започна и все повече подрастващи прекарват свободното си време навън. Две 10- годишни момчета от Бенковски решили да се разходят с велосипедите си в околностите на населеното място, където имало изоставена селскостопанска сграда.

Невинната игра обаче се превърнала в опасно преживяване, след като децата се качили на покрива на 6 метрова постройка и не успели да слязат.

Едното от момчетата позвънило на тел 112 и потърсило помощ. Към мястото бил изпратен екип пожарникари от Трета служба. Неточното описание на местността и липсата на обратна връзка с децата, които вече не отговаряли на телефон, затруднили огнеборците.

След близо час издирване обаче децата били намерени и спасени. Малчуганите били уплашени и притеснени от факта, че след като родителите им научат, уж невинната детска игра ще има последствия.

От пожарната отправят апел към родителите да държат непрекъснат контакт с децата си и да не ги оставят без надзор, особено когато децата са поверени на по- възрастни роднини или са оставени сами. След като приключили спасителната акция, огнеборците продължили работа с рутинен сигнал за гасене на пламнали сухи треви.

Подобни статии

Top