Детска игра с огън причинила пожара край Велинград

Щетите от разразилия се пожар са в процес на изясняване

Четири деца причинили пожар по непредпазливост в района на Велинград са установени от служители на Районното управление в курорта.

Разследването е под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Както вече стана известно на 5 август в землището на Велинград избухна  пожар, който обхвана немалка територия от горския фонд на Държавно горско стопанство Алабак. Успоредно с предприетите действия по ограничаване разрастването на пожара и неговото пълно погасяване служители от Районното управление в курортния град започнали разследване за евентуалните причини довели до възникване на инцидента.

За случая било образувано досъдебно производство под надзора на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик, териториално отделение-Велинград.

При проведените оперативни дейности полицейските служители установили, че пожарът е започнал от непредпазлива игра с кибрит в зоната на велинградския квартал „Анезица“. Извършителите са едно момче и три момичета на възраст между 9 и 14 години, всичките жители на квартала.

Установени са и свидетели на случилото се, на които са снети обяснения. За срок от 24 часа в ареста на РУ-Велинград са задържани две жени на 40 и 49 години за това, че са оставили без надзор и достатъчна грижа подрастващите. Те са майка и баба на две от децата.

С тийнейджърите работят инспектор „Детска педагогическа стая“ и криминалисти. Щетите от разразилия се пожар са в процес на изясняване. Процесуалните действия по случая продължават под наблюдението на прокуратурата.

Подобни статии

Top