Детската градина на ул. „Богомил“ напредва (СНИМКИ)

Кметът на Пловдив: Доволен съм, правим го за децата

Нова детска градина ще има Пловдив със старта на нова учебна година. Строителството на ул. „Богомил“ върви в темпо, увериха се на специална инспекция днес кметът на града Здравко Димитров, зам.-кметът по строителство Пламен Райчев и кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, предава репортер на DCnews.bg. 

Сградата ще е за 4 групи от по 26 деца, по унифициран стандарт е, ще е удобна за малчуганите, ще се захранва изцяло от фотоволтаици, ще има и плувен басейн и физкултурен салон. В момента се работи по мазилките на стените и пода, поставена е външната изолация, предстои да се сложи мазилката и дървени елементи по фасадата. Очаква се изработката и доставката на вътрешното обзавеждане, а всеки момент ще приключи процедурата за оборудване на кухненския блок и пералното помещение. Замислена е като филиал на ДГ „Чайка“.

С изграждането на детската градина ще увеличим местата за настаняване със 100, ще модернизираме средата и ще се стремим да намалим броя на децата, които са настанени в групи в подблокови пространства, заяви кметът на „Източен“ Иван Стоянов.

Доволен съм, правим го за децата, а сме го и обещали, коментира и градоначалникът в края на проверката.

А ето как трябва да изглежда градината на ул. „Богомил“ според проекта (ВИЗУАЛИЗАЦИЯ):

Проектът е на стойност 2 500 000 лева, финансира се от ОП „Региони в растеж“.

Подобни статии

Top