Детската градина в Марково посрещна децата след основен ремонт на тоалетните - DC news

Детската градина в Марково посрещна децата след основен ремонт на тоалетните

На обновена детска градина се радват децата в село Марково

Детска градина „Веселушка” в село Марково посрещна своите възпитаници с изцяло обновени санитарни помещения. На финалната права са ремонтните дейности единствено в яслената група, видя кметът на община „Родопи” Павел Михайлов.

Той провери докъде е стигнал ремонтът в детското заведение, за който община „Родопи” отдели малко над 70 хиляди лева бюджетни средства.

Изцяло е  подменено оборудването в трите санитарни възли. Всеки от тях е с площ близо 20 квадратни метра. Старите  стоманобетонови мивки са демонтирани и са сменени с нови, пригодени за лесно използване от децата. Премахнати са преградни стени и са сменени вертикалните ВиК клонове. След ремонта помещенията са с нова дограма, интериорни врати, сменени фаянс и подова настилка.

„ Смяната беше наложителна, защото ремонт на санитарните помещения в детското заведение  не е правен десетилетия”, коментира кметът Павел Михайлов.

Заради строителните дейности детското заведение остана затворено малко повече от месец.  От ръководството на общината обещаха, че до началото на учебната година ремонтът ще приключи и децата ще се обучават в  чиста и обновена среда.

В Първенец пък предстои откриване на строителна площадка за основен ремонт на три улици в близост до сградата на  училище „Св. Св.Кирил и Методий”. Освен нов асфалт строителството предвижда нов водопровод и подмяна на тротоарната настилка. Ремонтът трябва да започне до две седмици и включва улиците „Петър Берон”, „Пролет” и „Стефан Стамболов”.

 

 

Подобни статии

Top