Детската площадка в Коматево готова до 20 дни (СНИМКИ И ВИДЕО)

Министърът направи първа копка на фитнес на открито

Детската площадка в Коматево ще бъде готова за месец и половина.  Това заяви в Пловдив министърът на околната среда и водите Нено Димов, който бе под тепетата за да направи първа копка на фитнес площадка на открито в Кючука.

И фитнесът, и катерушките са финансирани по проекти от Предприятието за управление на дейностите са опазване на околната среда (ПУДООС), посочи министърът. По думите му тази година предприятието дава 3,5 млн. лв. за 474 проекта в страната, а в Пловдивска област са финансирани 39. Само в града под тепетата проектите са два, добави той.

На площадката в Коматево освен катерушки, ще има ударопоглъщаща настилка, специално поискана от хората в квартала, а също и жив плет с 225 храсти, които предстои да бъдат засадени. В близост до площадката има училище и детска градина, коментира още министър Димов.

По 10 000 лв. е финансирането от ПУДООС

„Максимум до 20 дни и двете площадки ще бъдат готови“, категоричен беше кметът на „Южен“ Борислав Инчев. Освен фитнес съоръженията на площадката на ул. „Поручик Въльо Стефов“ ще бъдат монтирани и пейки.

В близост до спортното съоръжение има детска площадка и паркинг. „Търсим интегрирания подход“, припомни Инчев.

До 10 000 лв. дава ПУДООС за подобни съоръжения, а районната администрация финансира с още 9 хиляди лева собствени средства фитнеса на открито. Около 5 хил. лв. средства на района пък са вложени площадката в Коматево.

С този фитнес, спортните площадки в района стават 7, оттук нататък ще инвестираме и в игрища, които няма да отдава ме под наем, каза още районният кмет на „Южен“.

Подобни статии

Top